Back to All Events

GEPEPERD VERLEDEN #3: Van Atjeh tot Zeelandia

  • Tropenmuseum Linnaeusstraat 2 Amsterdam, NH Netherlands (map)

GEPEPERD VERLEDEN #3: Van Atjeh tot Zeelandia – over impact, representatie en verbeelding van slavernij in de Oost en West.

Moderator Wim Manuhutu gaat in gesprek met o.a. Reggie Baay (auteur en historicus van oa de Njai en Daar werd wat gruwelijks verricht), Richard Kofi (tentoonstellingsmaker Heden van het Slavernijverleden van het Tropenmuseum), Ellen-Rose Kambel (directeur van de Rutu Foundation en nazaat tot slaafgemaakte voorouders) Ron Siteur (nazaat van tot slaaf gemaakte Wange van Bali uit Flores) en Mariska Jung (onderzoeker en programmamaker, actief op het gebied van antiracisme, migratie en dekolonisatie), een introductie van Nancy Jouwe (docent, onderzoeker en publicist op het snijvlak van gender, ras, Nederlands slavernijverleden en cultuur, projectleider Mapping Slavery) en spoken word van Jozua Pentury, en meer! Deze editie van Gepeperd Verleden is i.s.m. Tropenmuseum, Amsterdam.

Wees er snel bij, want er is beperkt plek!

Aanmelden via info@indischherinneringscentrum.nl o.v.v. Gepeperd Verleden #3. Uw volledige naam, emailadres, telefoonnummer en het aantal mensen.
Entree: €10. vóór 27 september overmaken aan NL56 INGB 0652221580 t.n.v. Stichting Indisch Herinneringscentrum te Den Haag o.v.v. Gepeperd Verleden - Van Atjeh tot Zeelandia.

GEPEPERD VERLEDEN
In 2018 is het Indisch Herinneringscentrum met Gepeperd Verleden gestart: een nieuwe programmareeks rondom vijf thema’s dekolonisatie, verzet, migratie, racisme en slavernij. Actuele thema’s die soms verhitte discussies opleveren, maar van belang zijn om samen met elkaar te voeren.


Earlier Event: September 28
HIDDEN TREASURES - Nicky Nahafahik
Later Event: October 7
AMI - Awareness Moluccan Identity