Back to All Events

DENGAR – Fiona Kelatow & Joenoes Polnaija

  • Stadsschouwburg Utrecht Lucasbolwerk 24 Utrecht, UT, 3512 JE Netherlands (map)

Theatermaker Fiona Kelatow en muzikant/acteur Joenoes Polnaija behoren beide tot de derde generatie Molukkers in Nederland. Zij worstelen met het eenzijdige beeld dat veel mensen hebben van Molukkers en laten met ‘Dengar’ een ander geluid horen. ‘Dengar’ is Maleis voor ‘luister’. Terwijl Joenoes melodieën laat klinken, neemt hij je mee terug de schoolbanken in. Aan de hand van de geschiedenis van Nederland en de Molukken, die van zijn opa en zijn vader, van schepen vol specerijen tot stilstaande treinen, vertelt Joenoes zíjn kant van het verhaal.


Earlier Event: February 1
Mini-expositie MAISE - Rivelino Sellier
Later Event: February 16
Bertemu Molukse Literaire Middag