Back to All Events

Go Short - Jefta Pattikawa

Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. Van 11 tot en met 15 april 2018 vindt de tiende editie van Go Short plaats. In 5 festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short diverse focusprogramma’s, een uitgebreid randprogramma, educatieve activiteiten, workshops, feestjes en ontmoetingsplekken voor filmmakers, publiek en andere betrokkenen.

De korte film Tifa van Jefta Pattikawa is dan te zien!

Tifa is a film about identity, the transfer of cultural heritage and the uniting power of rhythms and free sounds. Originally the Tifa is used to bridge the tangible world to the world of spirits and to warn the inhabitants of the Moluccan Islands of the arrival of the ‘Marinjo’, a messenger. Every beat has a deeper meaning and belongs to a specific clan. Through time the Tifa got symbolic significance. Moluccans say: ‘As long as the tifa sounds, our people lives.’