Back to All Events

Stichting Moluks Historisch Museum in Museum Sophiahof: een preview

  • Museum Sophiahof 10 Sophialaan Den Haag, ZH, 2514 JR Netherlands (map)

Op zondag 23 september a.s. organiseert Stichting Moluks Historisch Museum in haar nieuwe onderkomen Museum Sophiahof een vooruitblik op de activiteiten die we de komende jaren zullen presenteren. De komende maanden zal een grote verbouwing plaatsvinden in het monumentale pand aan de Sophialaan in Den Haag om het geschikt te maken voor tentoonstellingen, evenementen, bibliotheek, educatie, winkel en horeca. In het voorjaar van 2019 hopen we het vernieuwde pand te openen.
 
Voordat de aannemers in oktober aan de slag gaan willen we u graag nog in dit jaar bijpraten over de laatste ontwikkelingen en toekomstplannen. We vertellen u dan onder andere wat er in Museum Sophiahof gaat gebeuren en we geven alvast een preview van de activiteiten van Stichting Moluks Historisch Museum in 2019. Wat doet MHM op het gebied van onderzoek & educatie? Welke jonge talenten dienen zich aan? En wat kan MHM voor u betekenen als samenwerkingspartner? U hoort bijvoorbeeld Dieter Bartels over de betekenis en waarde van het pelaschap in deze tijd. MHM verleent van harte medewerking aan zijn jongste onderzoek. Uiteraard komt onze leerstoel uitgebreid aan bod met Fridus Steijlen en we zijn verheugd partner te mogen zijn van de wel heel bijzondere theatervoorstelling ‘Aan de andere kant’. Verder in het programma ziet en hoort u mooie voorbeelden van wat aankomend en gevestigd talent brengt op het gebied van kunst, fotografie en design met o.a. Chavez van den Born en Sarah Anne Rootert. DJ Triplets verzorgen de muziek.
De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en een drankje. 

Tijd: inloop vanaf 13.00 uur.
Entree: € 7,50 (contant te betalen bij binnenkomst)
Aanmelding: nwigard@museum-maluku.nl of 030-2367116


Earlier Event: September 21
Aan de andere kant