Back to All Events

Molukse Dagen - Aan de Ander Kant

  • Herhinneringscentrum Kamp Westerbork 8 Oosthalen Hooghalen, DR, 9414 TG Netherlands (map)

Op 22 maart 1951 kwamen in het voormalige doorgangskamp Westerbork de eerste Ambonezen aan. Deze militairen kwamen in opdracht van de Nederlandse overheid vanuit hun vaderland hierheen.

In het weekend van 17 maart wordt tijdens de Molukse Dagen met documentaires en rondleidingen hierbij stilgestaan. De woensdag daarna is er een speciale bijeenkomst rond het theaterproject Aan de Andere Kant, vol muziek en persoonlijke verhalen.

Woensdag 21 maart: Bijeenkomst over de theaterproductie Aan de Andere Kant van 14.30 tot 17.00 uur. Er wordt met muziek, verhalen en theater aandacht geschonken aan de Nederlands - Molukse geschiedenis. Aanmelden voor deze middag is niet meer mogelijk, er zijn geen kaarten meer beschikbaar.