Back to All Events

Tracing Your Roots - Op zoek naar Indisch-Molukse wortels


  • Zaaltje Merlijn Hasselaersplein 35 Haarlem Netherlands (map)

Vier middagen lang maken jongeren kennis met genealogie en stamboomonderzoek. Ze duiken in het archief,  interviewen hun (groot)ouders en houden met de mobiele camera in de hand een dagboek bij over wat ze tijdens hun zoektocht ontdekken over hun familiegeschiedenis. Daarnaast komen de jongeren via verhalen, theater en muziek in contact met hun eigen geschiedenis. De ‘Tracing Your Roots: op zoek naar Indisch-Molukse wortels’ middagen worden afgesloten met een Familiedag, waarin jongeren in een kleine expositie laten zien wat zij ontdekt hebben over hun wortels,

Voor wie?

Voor jongeren die zichzelf als Indisch of Moluks bestempelen. En voor jongeren voor wie hun Indische komaf geen rol lijkt  te spelen in het leven.  Voor jongeren die niet weten wat Indische /Molukse tradities zijn. Of juist voor jongeren die zich wel verdiepen in hun Indisch/Molukse  afkomst.  Jongeren van 16 tot c.a. 26 jaar met Indisch-Molukse wortels.

Klik hier voor het programma van de Tracing Your Roots middagen.

Wanneer en wanneer?

  • zaterdag 2 maart tussen 13.00-17.00

  • zaterdag 9 maart tussen 13.00-17.00

  • zondag 17 maart tussen 13.00-17.00

  • zondag 24 maart tussen 13.00-17.00

Eigen bijdrage voor vier middagen, de Familiedag en een deelname aan een fotoshoot: € 50